Nya ordlekar

Nya ordlekar är texter av Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan, nyss hemkommen efter ett års prao på DN. Om man är osäker på vad som är sant och vad som är falskt eller bara vill såga eller kommentera så går det bra att höra av sig till ordlekar@spray.se.

10 mars 2005

Om jag skrev på Diagnos

Någon som ser "Bästa formen" i SVT fortfarande?

Jag bor i Skåne och kan berätta för er som inte gör det att sådan där Kockumskransromantik som "Bästa formen" gärna kör med är oändligt mycket förra veckan (vem bryr sig om en jävla kran?) och påfundet att man ska spela in i någon sorts industrihall där alla står och fryser är precis så dumt som det låter.

Ska vi tala i designtermer är "Bästa formen" som att se ett kakel från 70-talet. Det har gått fel i så många led: designern ritade något, tyckte det var bra nog att ta till chefen, som tyckte det var bra nog att serietillverka, som övertygade arkitekter och husägare. Nu är alla olyckliga.

Så vad i stället?

Jag skulle inte ha något emot ett alldeles vanligt tv-program om form och design. Ni vet, vanliga inslag om saker. Frågor till folk som kan. Journalistik, bara.

Bloggtoppen.se