Nya ordlekar

Nya ordlekar är texter av Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan, nyss hemkommen efter ett års prao på DN. Om man är osäker på vad som är sant och vad som är falskt eller bara vill såga eller kommentera så går det bra att höra av sig till ordlekar@spray.se.

20 juli 2005

Bloggstatus

Sajten nyligen.se har fått ett intressant bloggmonopol i Sverige. Alla pingar där, och intressant.se kan inte riktigt konkurrera trots sin lite mer intrikata idé.

Därmed uppstår en rad beteenden.

* Man kan fulpinga eller spampinga. Det vill säga skicka ping utan att ha uppdaterat. Big no no!

* Man kan pinga sent på natten. Det är extremt hög bloggstatus att som Malte Persson gärna gör pinga sisådär 02.43. Kolla mig, så sent jag bloggar. Då kan man dessutom få ligga överst i pinglistan i flera timmar om man har tur.

* Man kan via en söktjänst kolla upp vilka andra bloggar som länkar till en själv. Ett välfungerande och mer spetsigt redskap än Google; egobloggandets annars bästa hjälpreda.

* Tack vare det nya klassificeringssystemet kan man själv styra över hur man ska bedömas. Själv har jag skrivit att Nya Ordlekar är en ”intelligent och välskriven” blogg. Ingen har hittills sagt emot.

***

Har nu slutligt sagt adjö till DN, med min sista överstående text, en ösregnslång essä om frystorkning som alternativ till kremering och om ritualerna vid livets vändpunkter. Skulle du råka vara intresserad av sakfrågan (eller kanske lite masochistiskt lagd) så är det bara att klicka här.

Bloggtoppen.se