Nya ordlekar

Nya ordlekar är texter av Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan, nyss hemkommen efter ett års prao på DN. Om man är osäker på vad som är sant och vad som är falskt eller bara vill såga eller kommentera så går det bra att höra av sig till ordlekar@spray.se.

26 juli 2005

Piers och jag

Läser nu Piers Morgans memoarer. Han var under mer än tio år chefredaktör för tidningar i England som får Expressen och Aftonbladet att framstå som Luthers katekes.

Kan inte välja vad jag har älskat mest hittills. Kanske hans borderlinekollega Kelvin McKenzies brev till en astrolog som får sparken – som inleds med de geniala orden ”Som du redan vet…”

Världsklass.

Dessvärre fegade Piers (han känns som en god vän efter den här boken) ur när han skulle skicka en Spitfire att störtdyka över det tyska fotbollslandslagets träning inför en landskamp och dumpa tusen ex av Daily Mirror på dem samt skicka in en stridsvagn genom skyltfönstret på Bild-Zeitungs redaktion i Berlin. Mes. Men vilken replik på redaktionen: ”Kill the fucking Spitfire!”

***

Har förresten fått en del hatbrev efter ett reportage om den danska matbluffen i fredagens Sydsvenskan. Hade det varit det minsta Piers Morgan i mig hade jag fixat en gaffeltruck och två hundra kilo dansk ost och dumpat på BT:s trappa. Bilden av trucken på Öresundsbron hade blivit en absolut klassiker.

Bloggtoppen.se