Nya ordlekar

Nya ordlekar är texter av Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan, nyss hemkommen efter ett års prao på DN. Om man är osäker på vad som är sant och vad som är falskt eller bara vill såga eller kommentera så går det bra att höra av sig till ordlekar@spray.se.

28 juli 2005

Pingvinmannen flyttar

Kan berätta att ultraübersnillet Rob Curley är på väg att lämna Kansas City och dra till Florida, närmare bestämt till Naples Daily News.

Så vem fan är Rob Curley, och vad spelar det för roll för dig?

Rob Curley är den smartaste journalistiska webbentreprenör jag har träffat. För Sydsvenskans räkning reste jag i sällskap med en svensk webbentreprenör av högsta klass, Manolos och Fuchikomas Björn Jeffery, till Kansas för att snacka med Rob.

Vi kom dit i slutet av 2003, och kunde se hur Curley i sitt jobb för The World Company hade skapat en lysande bukett med undersajter under olika varumärken där Lawrence.com är den mest lyckade.

Det var en fantastisk upplevelse. Rob Curley och hans lilla gerilla av nördar och… ja, nördar har slitit dörrarna av marknaden vart de än har varit. De har fått utmärkelser för sitt arbete, både kommersiellt och journalistiskt, i tillräcklig mängd för att kunna använda dem som fyllnadsmassa i Öresundsbrobygget.

Att Rob Curley flyttar betyder – utöver att hans chefsförhandlare, som är hans fru, har viggat ruskiga mängder pengar till honom – att det är i Florida som de nästa stora intressanta journalistiska projekten på webben kommer att äga rum. Punktmarkera!

Bloggtoppen.se