Nya ordlekar

Nya ordlekar är texter av Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan, nyss hemkommen efter ett års prao på DN. Om man är osäker på vad som är sant och vad som är falskt eller bara vill såga eller kommentera så går det bra att höra av sig till ordlekar@spray.se.

04 september 2005

Bloggar som inte finns men som jag önskar fanns för att världen vore roligare då

Det finns många bra bloggar. Men min tes, för att den svenska bloggosfären ska bli komplett, är att dessa behöver sina antipoder.

Det löser jag. Här och nu. Nya ordlekar to the rescue. Klicka på bloggnamnen för att se originalen!

1. Mitt liv som finkultursjunkie. Horace Engdahl om hur han kickar på Friedrich von Schillers hårtoning och hur livat det var när Per Wästbergs ammis fastnade i gommen vid senaste besöket på Gyldende Freden.

2. Anamnes. En grupp utmattade svenska kulturredaktörer med Per Svensson i spetsen gör upp med kulturjournalistikens snällaste strebrar.

3. Sandra – Fylla huvet. Varje gång denna kvinna, hustru och moder får en idé, ett infall, blir arg eller glad – så lägger hon locket på. Så att det blir som en jävla tryckkokare. Alla går in hela tiden för att inte missa ögonblicket när hon till sist exploderar.

4. Konsten att vinna. En sportjournalist som håller på Chelsea och därför inte har något samvete inför köpta segrar, och som samtidigt får skriva alla de bästa storysarna berättar om sitt liv. Lite gäspigt kanske?

5. Lögner i Malmö. De mycket unga och rara tjejerna bakom Love at first site blånekar. Allt de påstår i sin vanliga blogg är hittepå. De lanserar sig själva som kakförsäljande flickscouter; adressen ger de till sina föräldrar för att lugna dem.

6. Stockholm participator. Från ord till handling. Dags att rensa upp i fjollträsket, med en bössa från Texas i handen.

7. Det halvlyckade tomrummet. En akademiker från Lund skriver en lättsmält blogg ”av efemär natur”. Eller vänta... är det det han gör redan, Gustav?

8. Rabiata. Gammal men in i döden lovande författare bloggar vördnadsfullt om dagens debutanter med helt ovidkommande referenser till tidskrifter som i bästa fall läses av sina redaktörer.

9. Bildt does not comment. Carl Bildt vägrar att delge omvärlden sin uppfattning. Det är en stenhård linje som gäller. No comments!

10. Celibatbloggen. Anders Arborelius och Benediktus XVI om sina nattliga seanser i Vatikanen.

Det skulle verkligen bli mycket roligare.

***

UPPDATERING: Den snillrika Isobel Hadley-Kamptz har gjort en betydligt djupare analys av punkten 1 än jag. Kolla här.

Bloggtoppen.se