Nya ordlekar

Nya ordlekar är texter av Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan, nyss hemkommen efter ett års prao på DN. Om man är osäker på vad som är sant och vad som är falskt eller bara vill såga eller kommentera så går det bra att höra av sig till ordlekar@spray.se.

22 juli 2005

Media Culpa slår till igen

Hans Kullin som gör Media Culpa är en lysande bloggare. Han gör något av sin arena. Hans undersökning av svenska bloggare är den viktigaste och bästa insatsen hittills. Han redovisar sina metoder, ställer saker på sin spets och sågar dem som inte håller måttet.

Yeah!

I det här inlägget har han gjort en ny undersökning, pytteliten denna gång, men ändå. Han påpekar att en hel del av oss som är både bloggare och journalister är på väg att så att säga tappa kontrollen över hur vi värderas som skribenter. Om man googlar oss – Hans Kullin har testat tretton journalistbloggare – så är det oftast våra bloggtexter som dyker upp först. Inte vad vi skriver hos våra respektive arbetsgivare.

Det är en oerhört intressant och viktig poäng. Och den stärker mig i min gamla tanke om att jag verkligen borde ha en rak och enkel hemsida för professionellt bruk. Kanske är det också så att de etablerade medieföretagen borde arbeta på ett helt annat sätt med att säkra sina skribentvarumärken på webben.

När anställer Sydsvenskan en professionell Google-bombare? Efter att jag har gått i pension, sannolikt, och det gör jag 2042. You do the math.

Bloggtoppen.se